Vores arbejde fylder en stor del i vores hverdag og vores arbejde er derfor også en stor del af vores liv. Er du i tvivl om, hvorvidt forholdene på din arbejdsplads er som de skal være, eller måske er du i den situation, at du mener, at du er blevet uretmæssigt bortvist eller fyret. Det kan også være, at du har spørgsmål om ferie, løn, tjenstlige samtaler, ansættelsesforhold eller andet. Vi har derfor samlet de spørgsmål, som Den Sociale Retshjælps Fond oftest er støt på i forbindelse med retshjælpsarbejdet.

Når du får et nyt arbejde er det vigtigt at ansættelsen sker hensigtsmæssig. Der er regler for ansættelseskontrakt og hvad denne skal indeholde, så du som arbejdstager er sikret bedst muligt. Yderligere er der forskellige krav alt afhængigt om du har fået arbejde i det offentlige eller det private. Her kan du læse mere om kontrakter og forpligtigelser i ansættelsesforløbet

Det kan være svært at navigere i sin løn, ikke mindst fordi lønsedlen kan være uoverskuelig og indeholde tal, som kan være svære at forstå. Derudover kan det være svært at finde ud af hvad lønnen inkluderer, og hvordan du skal forholde dig under sygdom eller ferie. Har du spørgsmål til løn, eller er i tvivl om hvad de forskellige elementer på din lønseddel betyder, så håber vi at du kan finde svaret nedenfor.

Som lønmodtager optjener man ferie, som man har ret til at afholde.  Hvordan denne ferie afholdes, og hvad du har af rettigheder kan være svært at navigere i. Nogle er omfatte af ferieloven og optjener ret til betalt ferie, andre er underlagt andre retningslinjer. Har du spørgsmål om afholdelse af ferie eller spørgsmål ti udbetaling af feriepenge, finder du forhåbentlig svaret her.

Vi kan alle blive ramt af sygdom, og det kommer oftest mest ubelejeligt. Under sygdom kan det være svært at opretholde sin arbejdsevne, og det er derfor i nogle tilfælde muligt at søge sygedagpenge. Er du i tvivl om hvordan du er stillet  under sygdom, både kortere forløb men også længerevarende, eller har du spørgsmål omkring hvordan du er stillet under hjemsendelse eller andre konsekvenser af Covid-19, så søg dit svar nedenfor.

Arbejdsskader kan komme i flere former, både arbejdsulykker og erhverssygdomme. Vi kan alle være uheldige at blive ramt af det ene eller det andet. Når det rammer er der ofte ikke overskud til at sætte sig ind i reglerne på området, da disse kan være komplicerede. Er du i tvivl om hvordan du er forsikret, om din arbejdsplads er berettiget til at forsikre dig, eller har spørgsmål om arbejdsskade, så giver vi dig forhåbentlig svaret her.

Lige som ved ansættelse er der også regler for afskedigelse og opsigelse. Afskedigelse er en opsigelse af samarbejdet fra arbejdsgivers side, mens en opsigelse er arbejdstageren der stopper samarbejdet. Er du blevet afskediget uberettiget, har du sprøgsmål til, hvordan du er stillet som afskediget, er du i tvivl om hvad din opsigelsesperiode betyder eller andet, så vil vi forsøge at give dig svar nedenfor.

Overskrift

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.