Det er svært, når man mister en af sine nærmeste. Det sidste man tænker på er, hvad skal der ske med afdødes ejendele. Når en person afgår ved døden, skal dennes ejendele gøres op og fordeles til arvingerne, men også inden vi dør, kan vi have spørgsmål om eksempelvis testamente og hvem, der skal arve hvad og hvordan. Nedenfor kan du derfor finde svar på de spørgsmål, som Den Sociale Retshjælps Fond oftest er stødt på i forbindelse med retshjælpsarbejdet.

Når der sker dødsfald i familien er det en sorgfuld proces, hvori man samtidig skal navigere i praktiske ting som testamente, arv og begravelse. Hvordan arven gøres op og hvem der arver er afhængigt af den afdødes  situation, og hvorvidt der eksisterer et testamente. Vi håber at du finder svar på dine spørgsmål omhandlende arv her. Det skal understreges, at det følgende alene er vejledende, idet der kan være momenter i den konkrete situation, der betyder, at udgangspunktet kan fraviges. 

Det er en god ide at have et testamente, da det kan sikre dig og din familie. Der findes i Danmark 3 typer af testamenter. Notartestamente, vidnetestamente og nødtestamente. Forskellen på dem ligger i, hvordan de er oprettet. Fælles er, at testamentet definerer hvordan der skal disponeres over ejendele, som den afdøde efterlader sig. Har du sprøgsmål til testamentets indhold, udformning af det eller betydningen af testamentet, håber vi at du finder svaret her. Det skal understreges, at det følgende alene er vejledende, idet der kan være momenter i den konkrete situation, der betyder, at udgangspunktet kan fraviges.

Overskrift

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.