OM OS

Dinretshjaelp.dk blev stiftet i 2009 af Sandy W. Madar som et selvstændigt projekt under DSRF, der fortsat i dag står bag siden. Vores håb er, at vi via Dinretshjaelp.dk kan nå ud til endnu flere borgere, der har brug for gratis juridisk rådgivning, da DSRF simpelthen ikke kan følge med den store efterspørgsel, der er på gratis juridisk rådgivning. Vi er en frivillig organisation, der ikke modtager midler til drift eller udvikling af hjemmesiden, som udelukkende drives via de ekstra frivillige timer, som vores i forvejen fantastiske frivillige ligger hver dag.

Vi kan derfor altid bruge flere hænder samt gode forslag til hvordan vi kan gøre hjemmesiden bedre. Måske synes du endnu et juridisk område skal beskrives, at et værktøj bør udarbejdes eller måske kender du et sted/indsats, du mener bør komme på oversigten over, hvor man kan få hjælp? I så fald er du meget velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular.

Mød teamet bag

Vores medarbejdere er vores absolut vigtigste ressource, da deres arbejde er grundlaget for, at borgerne har mulighed for at få hjælp til diverse juridiske problemstillinger. Medarbejderne hos Dinretshjaelp.dk videregiver deres viden, værktøjer m.v. og stiller dem til rådighed for de, som har behov herfor. Derudover udarbejder og opdaterer de forskellige tekster, udvikler nye værktøjer, opdaterer databaser samt gør alt det, der ellers skal til for at Dinretshjaelp.dk kan være gavn. Vores medarbejdere er primært frivillige jurastuderende, som alle er i gang med deres kandidat (cand.jur.). De arbejder tæt sammen med vores internt og eksternt tilknyttede uddannede jurister og advokater, der står for faglig sparring og kvalitetssikring af arbejdet. Vi arbejder løbende på at indhente en bred viden fra forskellige fagfolk, såsom jurister, advokater, socialrådgivere, bankrådgivere samt forsikringsrådgivere, hvis kompetencer og specialviden er en stor hjælp i vores arbejde. Målet er at formidle denne viden til alle, der har brug for den på en let og forståelig måde gennem Dinretshjaelp.dk.

Slide 1
Bliv en del af vores team​

Hos Dinretshjaelp.dk arbejder vi hele tiden med at videreudvikle og opdatere hjemmesidens indhold, så alle landets borgere altid har adgang til enkel og lettilgængelig information vedrørende forskellige juridiske problemstillinger. Dette betyder også, at vi altid byder en hjælpende hånd velkommen - der er altid nok at gå i gang med. Der er mulighed for at arbejde fra vores kontorer i Aarhus og København, men også hjemmefra hvilket betyder, at du kan blive tilknyttet som frivillig, uanset hvor i landet du bo.

Play Video

DONATE

Our aim is to provide service to our 

Støt vores arbejde

Der er mange er måder at støtte vores arbejde på – og de er alle værdsatte.

For at kunne blive ved med at hjælpe borgere fremadrettet, har vi brug for jeres hjælp. Vi sætter stor pris på alle former for støtte – om det er økonomisk, materielt, arbejdskraft eller ekspertise. 

Den Sociale Retshjælps Fond, som driver Dinretshjaelp.dk, er en non-profit organisation, der primært er baseret på frivilligt arbejde og vi har derfor brug for alt den støtte vi kan få, for at videreudvikle og optimere vores hjælp til de borgere, hvis problemer har vokset sig så store, at de ikke længere selv kan håndtere dem. 

Du kan bidrage med midler til driften af Dinretshjaelp.dk – med alt fra 50 kr. og opefter samt donere lovbøger, møbler, computere m.m.  

Historien bag

Dinretshjaelp.dk så første gang dagens lys i 2008 som et internt arbejdsredskab til Den Sociale Retshjælps Fonds (DSRF) medarbejdere, som skulle bidrage til en ensartet og kvalificeret rådgivning. DSRF oplevede i midlertidigt fortsat et stigende pres i form af flere og flere henvendelser – især grundet finanskrisen i 2008 – fra borgere der ønskede hjælp. Dinretshjaelp.dk blev derfor i 2009 lanceret som en ekstern hjemmeside med støtte fra Advokatsamfundet. Formålet med at åbne Dinretshjaelp.dk for alle var dels for at formidle rådgivningsmuligheder, informationer om typiske juridiske henvendelser samt diverse værktøjer til flest mulige borgere, hvilket hurtigt blev en succes. Den succesfulde start resulterede i ansættelse af fire frivillige jurastuderende samt en jurist til at varetage videreudviklingen af Dinretshjaelp.dk i slutningen af 2009. Et fantastisk arbejde, der igennem de sidste mange år er blevet videreført af vores mange frivillige hos Den Sociale Retshjælps Fond. <span”>Du kan læse mere om vores arbejde siden 2010 herunder.

I 2010 fortsatte udviklingen af Dinretshjaelp.dk til en solidt funderet hjemmeside med stadig flere juridiske områder, hvor borgere kunne søge hjælp til selvhjælp. Desuden blev der ydet både telefonisk og skriftlig juridisk rådgivning via hjemmesiden. Størstedelen af rådgivningen foregik dog gennem henvendelser fra hovedorganisationen Den Sociale Retshjælp. I 2010 havde Dinretshjaelp.dk ca. 3.500 besøgende.
I 2011 arbejdede de frivillige på at lave et nyt grafisk design til Dinretshjaelp.dk, hvor de bl.a. videreudviklede informationen vedrørende de juridiske områder og påbegyndte udarbejdelsen af de værktøjer, der var til rådighed på hjemmesiden. Derudover kom rådgivningsfunktionen for alvor i gang, hvilket bl.a. resulterede i mange skriftlige og telefoniske henvendelser. I 2011 havde Dinretshjaelp.dk ca. 13.000 besøgende.
Dinretshjaelp.dk modtog midler fra Civilstyrelsen d. 1. maj 2012 til at yde juridisk rådgivning på trin 1 - 3 til alle borgere under indtægtsgrænsen for fri proces herunder også socialt udsatte borgere.  Dinretshjaelp.dk får nyt design og kan rekruttering den første officielle leder af det som senere blev ledder af Den Sociale Retshjælps Fonds Juridiske Rådgivning. Grundet det nye design, kunne der ikke måles antal besøgende andet andet de tal der blev trukket i forbindelse med ansøgningen til Civilstyrelsen, hvilket lød på ca. 45.000 (unikke) besøgende pr. 1. marts 2012.
I maj 2012 modtog Den Sociale Retshjælps Juridiske Rådgivning tilskud fra Civilstyrelsen under Justitsministeriet. En del af tilskuddet var øremærket drift, videreudvikling og vedligeholdelse af Dinretshjaelp.dk og skulle bl.a. gå til at videreudvikle brevskabeloner, beregningsskemaer og oplysninger om forskellige juridiske områder. Fra 1. maj 2013 ophørte muligheden for, at modtage juridisk rådgivning gennem Dinretshjaelp.dk og hjemmesiden blev udelukkende en funktion, der tilbød hjælp-til-selvhjælp. Det var dog fortsat muligt at finde  hjælp gennem vores databaser. I forbindelse med videreudviklingen af hjemmesiden blev et nyt design, der havde til formål at gøre siden mere indbydende og brugervenlig, implementeret. I 2013 havde Dinretshjaelp.dk ca. 100.000 besøgende.
Den Sociale Retshjælps Fond overtager driften af hjemmesiden via egne midler samt tilknyttede frivillige, idet at Civilstyrelsen ikke længere dækkede driften heraf.
Blividinbolig.dk blev i første omgang oprettet grundet de mange henvendelser vi i retshjælpsregi blev mødt med dagligt, nemlig borgere i risiko for udsættelse af egen bolig eller tvangsauktion.  Blividinbolig.dk blev helt færdig i foråret 2015 og fungere til og med foråret 2020, hvor hjemmesiden ved en fejl blev slettet uden mulighed for genskabelse.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Gæld får sin egen hjemmeside: www.dingaeldshjaelp.dk. 
21. september 2010
21. september 2011
21. september 2012
21. september 2013
21. september 2014
21. september 2015
21. september 2016
21. september 2017
21. september 2018
21. september 2019
21. september 2020